האושר זה כאן: מדריך לדרום הודו

האושר זה כאן: מדריך לדרום הודו

Project Description

מגואה דרך האמפי ועד פונה: דרום הודו מותאמת במיוחד לתרמילאים צעירים ומובטחת לכם חוויה מעצימה ואפילו משנה חיים. מוכנים לזה?

אל על

הודו היא מדינת החופש והחלומות, עם עמקים ירוקים, חופים זהובים וערים סוערות. טיול בהודו מאפשר מבט ישיר אל לב העוני אך גם אל פסגות האושר, ורבים מהמטיילים בהודו חוזרים עם תובנות חדשות על עצמם. היא מותאמת במיוחד לתרמילאים, תמצאו בה עשרות טרקים בין הרי ההימלאיה בצפון לקוצ’ין בדרום, מאות עיירות ששוות ביקור, שילוב של רוחניות וגשמיות וכמובן מחירים זולים להפליא. הנוחתים במומבאי יפנו לרוב דרומה, שם יגלו הרפתקאות מרתקות לא פחות מהצפון המטויל והמוכר יותר.

מומבאי ומדינת מהאראשטרה

נתחיל ממדינת מהאראשטרה, בה קיימת קהילה יהודית קטנטנה בשם בני ישראל לצד אוכלוסייה מוסלמית, נוצרית ובעיקר – הינדית. לאחר נחיתה בבירת המדינה, מומבאי, נצא לבדוק מה יש לה להציע.

שער הודו (Gateway of India) סמלה של מומבאי הוא מבנה קולוניאלי מפואר, בגובה של 25 מטר. הוא צמוד לנמל, באזור קולבה (Colaba). מומבאי נמצאת על חוף הים, וחוף צ’אופאטי (Chowpatty) הוא המפורסם בין חופיה – לכאן מגיעים אנשים מכל רחבי העיר בסופי השבוע וזאת אפשרות לפגוש מקרוב את הרקמה האנושית המרתקת שהיא הודו. למחפשים חוף שקט יותר מומלץ לנסוע אל חוף קאשיד (Kashid) ברצועת עליבאד (Alibad).

באי אלפנטה (Elephanta Island) תוכלו לראות סדרה של מקדשים-מערות שנחצבו בסלע הבזלת. במקדש המרכזי, המוקדש לאל שיבה, תחזו בפסל האלה בגובה שישה מטרים, עם שלושת פרצופיו – ההורס, הבורא והמשמר. האי נמצא כשעה הפלגה משער הודו. מסגד חג’י עלי נמצא על אי קטן בקרבת החוף. הדרך למסגד מכוסה במים בשעות הגאות ולכן ניתן להגיע אליו אך ורק בשעות השפל, הגעה מרחוב Lala Laipat Rai.

תירס בשוק, הודו

תירס בשוק, הודו

אחד האתרים הידועים בעיר הוא המכבסה הגדולה (Dhobi Ghat). כאן אפשר לראות אלפי אנשים מכבסים בגדים בתעלות מים ומניחים אותם לייבוש בשמש. המכבסה נמצאת סמוך לתחנת הרכבת Mahalaxmi.

איך מגיעים? בטיסה מישראל למומבאי.
כמה זמן להקדיש למומבאי? לפחות שבוע, אך כדאי לחשוב על האופציה לחלק את הימים בין ההגעה להודו ליציאה ממנה, שמכן מומבאי מפגישה את המטייל באופן ישיר מאוד (יש יאמרו מדי) עם התרבות ההודית על כל רבדיה.

מדינת מהאראשטרה בכללותה מרתקת, הנה עוד כמה אתרים ששווה להכיר, אל כולם אפשר להגיע בקלות ממומבאי. מקדשי המערות באלורה (Ellora Caves) הוא אתר מורשת עולמית של אונסק”ו, במקדש Kailasa תוכלו לראות פסלים שנחצבו באותו הסלע משך 150 שנה. המקדש נמצא בתוך שמורת טבע שהכניסה אליה חופשית, אולם כניסה למקדש תעלה 250 רופי.

איך מגיעים? נסיעת רכבת של שש שעות מתחנת Dadar Central Railway במומבאי ל-Aurangabad, וכחצי שעה באוטובוס משם לאלורה.

פונה (Pune), העיר השנייה בגודלה במדינה, מהווה מרכז גדול להשכלה בהודו, עם לא פחות מתשע אוניברסיטאות. אפשר לבקר באשרם של אושו בעיר (Osho international Meditation Resort), ולהיות תלמידיו לזמן מסוים, לצפות בארמון אגא קאהן (Aga Khan Palace) בו נכלא גנדי לפני שנים רבות, כשדרש מהבריטים לעזוב את הודו. היום זה מרכז הנצחה למורשתו. עוד כדאי לבקר ברובע יארודה הססגוני ומלא השווקים ובהיכל דוד’ – בית הכנסת הגדול ביותר באסיה (מחוץ לישראל).

איך מגיעים? ברכבת או באוטובוס. נסיעה ממובאי לפונה אורכת כארבע שעות.

כביסה, הודו

כביסה, הודו

אל החופים והמסיבות של גואה

היעד הבא שלנו הוא גואה (Goa). זוהי המדינה הקטנה ביותר בהודו והיעד המוכר והמטויל ביותר בדרום המדינה. רצועת החוף המערבי של גואה מציעה חופים קסומים במיוחד, שקיעות מרשימות ומסיבות חוף שאסור לפספס. גואה שונה משאר הודו בדבר מרכזי אחד – הכיבוש האירופי שהגיע אליה הוא לא הבריטי, אלא הפורטוגלי, והוא השאיר בה את עקבותיו בעזרת מונומנטים עם סממנים אטלנטיים ואחוז ניכר של נוצרים באוכלוסייה.

חופי גואה הצפוניים כוללים את חוף ארמבול (Arambol) המפורסם, בו תמצאו גם אגמון מים מתוקים, שפע של גסטהאוסים ומסעדות במחירים נוחים. בחוף וגאטור (Vagator) יש כפר דייגים קטן והוא מוכר בעיקר כבירת המסיבות של הודו. בדרום גואה תמצאו את חוף פאלולם (Palolem) הגדול והרגוע. בכל החופים של גואה תוכלו למצוא מאכלי ים משובחים, רבים מהם מבושלים ברוטב של חלב קוקוס, נקניקיות מיוחדות למחוז ופירות טרופיים טריים ועסיסיים.

מלבד חופים ומסיבות, גואה מציעה עוד אפשרויות רבות לטיולים. טרק מומלץ בשמורת הטבע בהגוון מהוויר (Bhagwan Mahavir), עם מפלים ובריכת השתכשכות, קופים, טיגריסים וקרנפים. אורך הטרק 20 ק”מ (הלוך וחזור). הגעה: רכבת ממרגאו עד לשמורה או אוטובוס לעיירה מולם (Mollem) והליכה של שלושה ק”מ.

פרה על החוף, הודו

פרה על החוף, הודו

טרק נוסף אפשר לעשות בשמורת הציפורים סאלים עלי (Salim Ali), השוכנת לאורך נהר מנדבורי וסמוכה לבירת גואה, פאנג’י (Panjim). מבצר צ’אפורה (Chapora) באיזור וגאטור, מבצר אגואנדה (Aguanda, מים בפורטוגזית) ובו מעיין נובע ומבצר קאבו דה רמה Cabo de Rama בקרבת מרגאו.

איך מגיעים? באוטובוס, נסיעה של כעשר שעות ממומביי ל Vasco de Gama-או למרגאו (Margao) בגואה, או בטיסה פנימית האורכת כשעה לכל אחת מהן.
כמה זמן להקדיש לגואה? בין השקט והשלווה למסיבות והרעש, דווקא במחוז גואה הקטן ימצא המטייל הרבה ממה שהוא מחפש. אם אינכם ממהרים, מומלץ להקדיש לאזור לפחות שבועיים, כדי שתוכלו לגלות אותו כראוי ובעיקר להצליח ליהנות מהשלווה שלו.

תבלינים, הודו

תבלינים, הודו

חופים וקופים בקרנטקה

מדינת קרנטקה (Karnataka) היא היעד הבא בדרכנו דרומה. זה מחוז מערבי יחסית, שעשיר בצמחייה, מים וחופים. יש כאן שדה תעופה ותחנת רכבת מרכזית יעילה וכן שירות אוטובוסים טוב. בירת המדינה היא בנגלור (Bangalore), עיר מודרנית עם מרכזי קניות והייטק. מכאן נמשיך לשאר היעדים במחוז. נתחיל מהחופים – גוקרנה (Gokarna) היא עיירת חופים עמוסת חנויות מזכרות, מסעדות מקומיות ומקדשים. אפשר לשכור סירה ולשוט בין החופים היפים.

מייסור (Mysore) היא מרכז הקטורת של הודו. כאן תוכלו לראות מקדשים גדולים ומרתקים, כמו מקדש צ’אמונדסווארי (Chamundeshwari) בעל אלף המדרגות. באזור שוכנים גם פארקים לאומיים בהם אפשר לצאת לספארי ולפגוש פילים וטיגריסים.

האמפי (Hampi) היא יעד שאסור לפספס – בין שדות תה ואורז לסלעי גרניט מזדקנים זורם נהר גדול שניתן לעבור בהפלגה קצרצרה. זהו יעד עמוס מטיילים ישראלים, בסביבות השוק תוכלו למצוא מסעדות ישראליות והודיות, ועתיקות של האימפריה הקדומה ויג’יאנגר (Vijayanagar). בצד השני של הנהר תוכלו לבקר את הקופים הצופים בשקיעה בראש מקדש האנומן (Hanuman).

איך מגיעים? נסיעת רכבת של חמש שעות ממרגאו בגואה למאנגאלור (Mangaluru) בקרנטקה.
כמה זמן להקדיש לאזור? למרות שקרנטקה היא מדינה ענקית, כמעט כמו מהאראשטרה, עבור האטרקציות המשמעותיות שבה מספיק להקדיש שבוע.

מקדש הודי

מקדש הודי

את הטיול שלנו נסיים במדינת קרלה (Kerala) הצבעונית. זהו אזור טרופי מאוד, מתויר מאוד, ששימש בעבר מקור משיכה לסוחרים וספנים אירופים בשל התבלינים הרבים שבו. קרלה שוכנת בקצה הדרומי-מערבי של הודו ויש בה כמה מהחופים המיוחדים ביותר בתת היבשת. עיר הבירה של קרלה היא טריבנדרום (Trivandrum) והעיר השנייה בגודלה במדינה היא קוצ’י (Kochi) שאולי מוכרת לכם מקהילת היהודים הקוצ’ינים בישראל.

אחת הדרכים הנפוצות לטיול בדרום קרלה היא דרך מסלולי ה-Backwater – שייט בסירות בין תעלות המים הרבות. המסלול מתחיל בעיר אלפי (Alleppey) ונגמר בטריבנדרום, אפשר לעשות מסלול ארוך של שמונה שעות או להסתפק במסלול קצר יותר בן שלוש עד ארבע שעות.

שמורת הטבע Waynad, שנמצאת במפגש שלוש מדינות – קרלה, טאמיל-נאדו וקרנטקה, נחשבת לאחת השמורות היפות בהודו. פורט קוצ’ין (Fort Cochin) הוא חצי אי באווירה פורטוגלית ומונאר (Munnar) היא עיירת נופש מוקפת שדות תה, בתוך ההרים. ניתן לצאת לטרקים שונים בהרי קרלה, ולסיים אותם בהירגעות על רצועת החוף היפה.

רכבת, הודו

רכבת, הודו

מקרלה מומלץ לשוב בחזרה למומבאי. עכשיו, כשאתם מכירים את השמורות, החופים והטרקים שבדרום, יהיה קל הרבה יותר להתמודד עם הכרך הסואן ומומלץ להישאר במומבאי עוד כמה ימים. ואם התאהבתם בהודו ואתם יכולים להקדיש לה עוד זמן, המשיכו לטייל צפונה. ואם לא, תוכלו להתנחם בכך שמי שמגיע להודו פעם אחת – כנראה עוד ישוב…

איך מגיעים? בטיסה פנימית לטריבנדרום או בנסיעת רכבת של עשר שעות ממאנגאלור שבקרנטקה. בתוך קרלה ההתנהלות היא ברכבת שחוצה את המחוז מצפון לדרום.
כמה זמן להקדיש לקרלה? קרלה היא כמעט בגודלה של מדינת ישראל ונמצאים בה כמה מהאטרקציות המרתקות ביותר בדרום הודו. יש המון מה לגלות כאן, מומלץ לקחת את הזמן לאט לאט ולשהות כאן לפחות שבועיים.

הדפיסו את המידע או שמרו אותו במחשב או בטלפון החכם – ותהיו מעודכנים בכל עת ובכל מקום בעולם
אהבתם? שתפו
Go to Top