לטייל בחומה הסינית ובעיר האסורה, לצפות במופעי אקרובטיקה ובנזירי שאולין ולהכיר מקרוב תרבות מדהימה, שווקים תוססים וקולינריה ייחודית. מסלול חלומי של 6 ימים בבירת סין והסביבה – שיספק לכם הצצה אל מפגש מרתק בין מזרח למערב
–
בייג’ין היא אחת הערים המרתקות בעולם, עם מבחר אינסופי של אתרים ואטרקציות בשילוב מסחרר של ישן וחדש. תמצאו כאן מקדשים עתיקים ובניינים חדשניים, אמנות מסורתית ומופעים ייחודיים, המון מסעדות ושפע של אפשרויות לקניות, משווקים אותנטיים ועד למרכזי קניות חדשים. הנה הצעה למסלול של שישה ימים מלאי עניין בבייג’ין:
יום 1: ספורט, אוכל וקניות
לקראת אולימפיאדת בייג’ין, שהתקיימה בעיר ב-2008, הוקם פארק אולימפי מדהים ובו מתקני ספורט חדישים. מאז הפך הפארק האולימפי לאתר תיירות מוביל, וגם מי שאינו חובב ספורט נלהב ייהנה מהארכיטקטורה הייחודית. האתר המפורסם ביותר במתחם הוא אצטדיון קן הציפור, אשר בו התקיימו טקסי הפתיחה והסיום של האולימפיאדה וחלק מתחרויות האתלטיקה. קורות הפלדה השזורות זו בזו כמו קן של ציפור העניקו לאצטדיון את כינויו.
גם מרכז ענפי ספורט המים, אשר צורתו הייחודית אחראית לכינוי “קוביית המים”, שווה ביקור. למבנה יש חזית שקופה למחצה והוא מכוסה בבועות העשויות חומר פלסטי מיוחד, המסמלות את המים ומוארות בלילה בשלל צבעים.
התחנה הבאה היא שוק האוכל הלילי ואנפוג’ינג (Wangfujing). בשוק הייחודי תמצאו עשרות דוכני אוכל עם מאכלים מכל רחבי סין. לצד מאכלים מוכרים ואהובים כמו דים סאם, שיפודי בשר ומנות של נודלס, תמצאו בשוק מאכלים אקזוטיים, שחלקם מתאימים לנועזים בלבד.
אם אתם רוצים לטעום מעט מחוויית הקניות של בייג’ין, מומלץ לסיים את היום בקניון The Place. זהו מתחם קניות עצום, חדיש ומפואר, עם חנויות של מותגים בינלאומיים ומגוון גדול של מסעדות. התקרה מעל שדרת הקניות היא בעצם מסך לד ענק, הגדול ביותר באסיה, שעליו מוקרנים רקעים מרהיבים המשתנים כל הזמן.
–
יום 2: האתרים הקלאסיים
אם היום הראשון הוקדש לכמה מהאתרים של בייג’ין המודרנית, הרי שהיום השני ייפתח בהיכרות עם אתריה הקלאסיים של בייג’ין. הסיור מתחיל בכיכר טייננמאן, הכיכר המרכזית של בייג’ין הנחשבת לכיכר העירונית הגדולה בעולם. סביב הכיכר נמצאים כמה מונומנטים חשובים, כמו בית הפרלמנט, מוזיאון המהפכה הסינית, האנדרטה לזכר גיבורי העם והמוזיליאום של מאו שבו מוצגת גופתו החנוטה של מאו דזה-דונג.
סמוך לכיכר נמצאת העיר האסורה, שהיתה ארמונם של קיסרי סין במשך מאות שנים, מתקופת שושלת מינג ועד הקיסר האחרון משושלת צ’ינג. רק לקיסרים ובני ביתם הותר להיכנס למתחם, אנשים אחרים היו צריכים לקבל אישור מיוחד כדי להיכנס למתחם, ומכאן השם “העיר האסורה”. במתחם, שהוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו, יש 980 מבנים בסגנון אדריכלות סיני מסורתי, ובהם 8,707 חדרים. כאן נמצא מבנה העץ הגדול ביותר בסין, היכל ההרמוניה השמימית, אשר בו התקיימו הטקסים המרכזיים בעיר האסורה, כמו הכתרות וחתונות. במוזיאון שבמתחם יש אוסף עצום של ציורים, כלי קרמיקה, פריטי אבן ירקן, שעונים וחפצים נוספים.
יום 3: תצפית מרתקת, סיור ריקשות ואמנות מסורתית
נתחיל את היום השלישי בנסיעה לפינגו (Pinggu), מרחק של כ-80 ק”מ מבייג’ין, שם שוכנת לה שמורת הנוף ‘נקיק האבן’ – עמק תלול מוקף בהרים מוריקים ובו נהרות, נחלים ומפלים. נתפעל מתצורות הנוף המיוחדות של הסלעים ונעפיל באמצעות רכבל אל עמדת התצפית המרהיבה ביופייה – פלטפורמה ענקית עשויה פלדה וזכוכית הנמתחת באוויר בגובה של 400 מ’ מעל נופי העמק המפעימים.
את חלקו השני של היום מומלץ להקדיש לאמנויות המסורתיות של ביייג’ין. הוא נפתח בסיור ברחוב ליו לי צ’אנג (Liu Li Chang), רחוב האמנות והקליגרפיה. החנויות ברחוב מעוצבות בסגנון סיני מסורתי, ומוכרים בהן ציוד לציור וקליגרפיה, ציורים מסורתיים, עבודות עץ ופורצלן ועוד.
אטרקציה מומלצת נוספת היא סיור ריקשות באזור החוטונגים (Hutongs). משמעות המילה “חוטונג” בשפה המונגולית היא באר מים – והיא מרמזת על סגנון בנייה בן מאות שנים. בשל איסור על אזרחים רגילים להתגורר בעיר האסורה, העובדים והמשפחות גרו בסמטאות שצמחו מעבר לעיר. בימינו, החוטונגים הופכים יוקרתיים יותר ויותר – והעתיקים במיוחד שמורים על ידי משרד התיירות הסיני. כיום נותרו ברחבי בייג’ינג כ-400 חוטונגים בלבד.
בהמשך, אפשר ליהנות מאחד המופעים המיוחדים של בייג’ין – מופע מסכות הזהב. המופע מציג אגדה מסורתית על מלכה החובשת מסכת זהב, השחקנים כולם אקרובטים והמופע מלווה בתפאורה מרהיבה ואפקטים מדהימים. את היום מסיימים במאכל מסורתי שמגיע דווקא מהמטבח היפני – טאפאניאקי. זוהי ארוחה שהיא חוויה: הסועדים יושבים סביב שולחן שעליו גריל פלדה, עליו השף צולה במיומנות מרשימה נתחי דגים, בקר וירקות.
יום 4: מקדש קיסרי ונזירים אקרובטיים
בבייג’ין יש מקדשים רבים, אבל הגדול והחשוב מכולם הוא מקדש השמיים, מקדש עצום מוקף גנים וחורשות אשר שימש כמרכז פולחן דאואיסטי לקיסרי סין משושלות מינג וצ’ינג. כאן הם נהגו להתפלל פעמיים בשנה לשפע של יבולים. בשל שטחו העצום של המקדש, הביקור בו נמשך כמה שעות. לאחר הביקור, אפשר לנוח בבית תה סיני מסורתי וללמוד למה התה הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות הסינית.
אחרי התה מומלץ לצפות במופע נוסף שזכה לשם עולמי – מופע קונג פו מרשים של נזירי מנזר שאולין. אם חשבתם שנזירים מעבירים את רוב היום בתפילות ומדיטציות, חכו עד שתראו את היכולות האקרובטיות יוצאות הדופן של נזירי השאולין!
את היום מסיימים בארוחת ערב של ברווז פקין. זוהי אחת המנות המפורסמות ביותר של המטבח המנדריני האופייני לבייג’ין: אל השולחן מגישים פרוסות של ברווז צלוי שעורו פריך לצד חביתיות דקיקות, רטבים וירקות.
יום 5: אל החומה הגדולה
החומה הסינית, אשר נבנתה ושופצה כמה פעמים בין המאה החמישית לפנה”ס למאה ה-16, היא אחד האתרים החשובים והמפורסמים ביותר בסין. החומה, אשר משתרעת לאורך 8,851 ק”מ, הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו. לא כל הקטעים שלה נשמרו בשלמותם, אבל למרבה השמחה הקטע השמור ביותר נמצא בבאדלינג, בסך הכל כשישים ק”מ מצפון לבייג’ין. הטיפוס לחומה והטיול עליה מהווים חוויה בלתי נשכחת.
התחנה הבאה היא גווילין הקטנה, שנקרא כך בשל דמיונו לאזור גווילין בדרום סין. ערוץ לונג צ’ינג (“חגיגת הדרקון”), הסמוך לבאדלינג. מתפתל בין גבעות ירוקות – מראה המזכיר את נופי גווילין המקורית.
את היום מומלץ לסיים באגם חוחאי, שהפך לאחד מאזורי בילויים המובילים בבייג’ין בזכות המסעדות, הברים ובתי הקפה הרבים שעל שפת האגם.
יום 6: שופינג, קדימה שופינג
בייג’ין היא גן עדן לחובבי קניות, וגם אם לא הייתם כאלה לפני הביקור בעיר, יש סיכוי טוב שתתמכרו. השאירו את היום האחרון של הטיול לחוויית שופינג מסחררת: את היום פותחים בשוק הפשפשים, שבו אפשר למצוא עבודות יד, ספרים ישנים, תקליטים, ריהוט, ציורים, ביגוד יד שנייה ועוד.
משוק הפשפשים ממשיכים למפעל לייצור משי. כאן אפשר לראות איך הפקעות שטווים זחלי המשי הופכות לחוטי משי שמהם מכינים בגדים, צעיפים, ואפילו מצעים – אפשר לרכוש כאן מוצרי משי איכותיים במחירים משתלמים. לסיום היום, מומלץ לבקר בתערוכת הפנינים, בה אפשר ללמוד איך הפנינה נוצרת בתוך הצדפה, איך מבדילים בין פנינה אמתית למזויפת ומהם השימושים השונים של הפנינים. גם כאן, כמובן, אפשר לקנות כמה מזכרות לעצמכם ולחברים והקרובים שנשארו בבית.