רג’אסטן: שבוע מפנק בצפון-מערב הודו

רג’אסטן: שבוע מפנק בצפון-מערב הודו

הודו, למרות התדמית הכאוטית שלה, יכולה להיות מדינה רומנטית להפליא. אחד המקומות הטובים ביותר לחוות את הפן הזה של הודו הוא מדינת ראג’סטן שבצפון-מערב הודו

אל על

ראג’סטן שבצפון-מערב הודו, המכונה גם “ארץ המלכים”, גדושה במבצרים וארמונות מפוארים ועשירה לא רק בנופים יפים אלא גם בתרבות מרתקת וארכיטקטורה מרהיבה. פה נמצאים גם המלונות המפוארים ביותר בהודו ותנאי הטיול הם הנוחים ביותר בהשוואה לאזורים אחרים במדינה.

הנה הצעה למסלול של שבוע בראג’סטן שכולל את המיטב של האזור לצד לינה במלונות מפנקים וחוויות רומנטיות נוספות.

יום 1: אודייפור

לאחר הנחיתה במומבאי ממשיכים בטיסה לאודייפור (Udaipur), אחת מהרומנטיות בערי הודו ואחת מהפנינים של חבל רא’ג’סטן. העיר, שהוקמה במאה ה-15, מכונה גם עיר האגמים, עם לא פחות משבעה אגמים יפהפיים שמקשטים את העיר, המפורסם מכולם הוא אגם פיצ’ולה. הקדישו את היום לסיור באתרים המרתקים של העיר, ובראשם ארמון העיר (City Palace). המתחם המרשים, המעוטר בכיפות וצריחים, מורכב מ- מ-11 מקדשים וחדריו מעוטרים ביצירות זכוכית, מראות, פסיפסים, ציורים מהמיתולוגיה ההודית ועוד.

בעיר יש עוד המון אתרים שכדאי לבקר בהם כמו מקדש ג’גדיש, גני סהליון קי בארי ועוד. בערב אל תוותרו על שייט רומנטי על האגם.

איפה ישנים? The Leela Palace Udaipur הוא ארמון פאר מודרני ששוכן על גדות אגם פיצ’ולה, ובו ספא, מסעדות משובחות ונוף נפלא לאגם מן החדרים.

ארמון העיר באודייפור, ראג'סטן

ארמון העיר באודייפור, ראג’סטן

יום 2: אודייפור – ג’ודפור

יומו השני של הטיול ייפתח בנסיעה צפונה על הכבישים NJ27 ו-RJ SH 32 לרנקפור (Ranakpur), אליה תגיעו כעבור כשעתיים. ברנקפור נמצא אחד ממקדשי הג’יינים הגדולים והחשובים בהודו. במקדש המרשים, שבנייתו החלה במאה ה-15, יש לא פחות מ-1,444 עמודי תווך המעוטרים ומגולפים בעיטורים ייחודיים, כאשר אין עמוד אחד דומה למשנהו. מהמקדש ממשיכים בנסיעה צפונה על הכבישים RJ SH 67 ו-NH 62 לג’ודפור (Jodhpur), אליה מגיעים כעבור כשלוש שעות.

ג’ודפור, השנייה בגודלה בערי ראג’סטן, מוקפת בנופים מדבריים נפלאים, והיא מכונה גם העיר הכחולה משום שבתיה העתיקים צבועים בצבע כחול. את אחר הצהריים הראשון בעיר תוכלו להקדיש לשוק מגדל השעון הססגוני, אחד מהשווקים הגדולים והציוריים בהודו, שבו מוכרים מכל וכל – מתבלינים וירקות ועד לבגדים ואריגים. בשעות הערב תוכלו לטייל ברחובות העיר ובין הבתים הכחולים בכרכרה רתומה לסוס.

איפה ישנים? Umaid Bhawan Palace Jodhpur הוא אחד המלונות המפוארים ביותר בעולם כולו. המלון שוכן בארמון של משפחת המלוכה של ג’ודפור, אשר חלקו הוסב למוזיאון וחלקו למלון. הארמון בנוי מאבן חול ומשיש והוא מוקף בגנים מרהיבים. במלון 64 חדרים מפוארים המעוצבים בסגנון האר-דקו ומשקיפים לעיר הכחולה.

העיר הכחולה. ג'ודפור, הראג'סטן

העיר הכחולה. ג’ודפור, הראג’סטן

יום 3: ג’ודפור

יום זה יוקדש לסיור בעיר ובאתר החשוב ביותר בה – מבצר מהראנגר (Mehrangarh). המבצר ששוכן על גבעה בגובה 125 מטר במרכז העיר הוא אחד מהגדולים והחשובים בהודו. במתחם המבצר יש כמה ארמונות, מקדשים וגנים, וכן מוזיאון המסביר על המבצר. את שעות אחר הצהריים תוכלו להקדיש לקניות בעיר העתיקה, שבה מומלץ לרכוש תכשיטי כסף, אריגים, ריהוט עתיק, עבודת עץ ועוד.

אם אתם מעדיפים בילוי הרפתקני תגלו שג’ודפור מהווה נקודת מוצא לטיולים וריגושים בנופים המדבריים שמסביב, כמו רכיבה על גמלים, טיולי רכב שטח, מצנחי רחיפה ועוד.

איפה ישנים? כמו ביום 2.

מבצר מהראנגר. ג'ודפור, ראג'סטן

מבצר מהראנגר. ג’ודפור, ראג’סטן

יום 4: ג’ודפור – ג’איסלמר

היום ייפתח בנסיעה של כארבע שעות וחצי לכיוון דרום-מזרח עד לעיר ג’איסלמר (Jaisalmer), המכונה גם העיר המוזהבת הודות לאבנים הצהבהבות מהן בנויים המבנים בעיר, ואשר מקנה לה מראה מהפנט במיוחד בזמן השקיעה. ג’איסלמר היא המדברית ביותר מבין ערי ראג’סטן, מה שמקנה לה אווירה יוצאת דופן. יש בה אתרים מרתקים רבים, כמו מבצר ג’איסלמר שבו סמטאות קטנות ומלאות אוויר, שווקים, מקדשים ועוד.

כדאי מאוד לבקר גם במתחם הקברים הישנים (Bada Bagh) שבו מצבות מפוארות (ללא קברים, שכן הגופות נשרפו) המוקדשות לבני משפחת המהרג’ה. מלבד זאת יש בעיר גם מוזיאונים נהדרים כמו מוזיאון המלחמה, מקדשים כמו מקדש טאנוט מאטה (Tanot Mata) ומקדש הג’יינים ועוד.

איפה ישנים? Hotel Pleasant Haveli הוא מלון בוטיק ששוכן בבניין היסטורי ובו חדרים המעוצבים בסגנון אותנטי אך מאובזרים היטב. מגג המלון אפשר להשקיף על נופי העיר ועל שקיעות מדהימות.

מתחם הקברים הישנים. ג'איסלמר, ראג'סטן

מתחם הקברים הישנים. ג’איסלמר, ראג’סטן

יום 5: ג’איסלמר

את היום החמישי כדאי להקדיש לטיולים בקרבת ג’איסלמר, למשל, ספארי גמלים בדיונות המדבריות שמחוץ לעיר. מומלץ במיוחד לעשות את הספארי בשעת שקיעה, כשמזג האוויר נעים יותר והשמש צובעת את הדיונות באר אדמדם. יש גם טיולי ספארי שנמשכים יום שלם.

אם הבוקר שלכם פנוי, תוכלו להמשיך לטייל בעיר, ולראות את האתרים שלא הספקתם לראות אתמול. תוכלו גם לבקר בכפר המדברי קורי (Khuri) הסמוך לעיר, שתושביו מתגוררים עדיין בבתי בוץ ללא חשמל או מים זורמים ושומרים על אורח חיים מסורתי. חברות טיולים רבות מציעות סיורים שכוללים ביקור בקורי עם ספארי גמלים בדיונות שמסביב.

איפה ישנים? כמו ביום 4.

בקתות בוץ טיפוסיות במדבר קורי. סמוך לג'איסלמר, ראג'סטן

בקתות בוץ טיפוסיות במדבר קורי. סמוך לג’איסלמר, ראג’סטן

יום 6: ג’ייסלמר – ג’ייפור

יום זה יוקדש ברובו לנסיעה הארוכה לג’ייפור (Jaipur), אשר נמשכת כשמונה שעות וחצי ואשר ניתן לעשות את חלקה ברכבת. ג’ייפור מכונה גם העיר הוורודה משום שרבים מבתיה בנויים מאבן ורדרדה. זוהי עיר תוססת במיוחד עם היסטוריה מפוארת והרבה תרבות ואמנות. ביום ההגעה, לאחר הנסיעה הארוכה, תוכלו להסתפק בסיור היכרות רגלי עם העיר ולהשאיר את הביקור באתרים ליום המחרת.

איפה ישנים? The Oberoi Rajvilas הוא המלון המפואר ביותר בעיר, ובו גן עצום יפהפה שבליבו מקדש מהמאה ה-18. בגנים, בין העצים, הבריכות והמזרקות, פזורות וילות פאר מרווחות המעוצבות בסגנון מסורתי ומאובזרות באמבט שיש שקוע, מיטות אפריון ופינוקים נוספים.

מבט על העיר הוורודה, ג'ייפור, ראג'סטן

מבט על העיר הוורודה, ג’ייפור, ראג’סטן

יום 7: ג’ייפור

את היום האחרון, גם אם יהיה מפתה לבלות את כולו במלון, כדאי להקדיש לאתריה הרבים של ג’ייפור. מעניין, בין היתר, לבקר בארמון העיר, מתחם שכולל ארמונות, מקדשים, גנים ומוזיאונים, ובארמון הרוחות שמהווה חלק מהמתחם ומציע תצפית נהדרת על העיר. אל תוותרו גם על מבצר אמבר (Amber) הבנוי מאבן חול אדומה ושיש על גבעה מבוצרת בסמוך לעיר. מומלץ לעלות מהעיר למבצר ברכיבה על פיל. ולסיום מומלץ מאוד לבקר במצפה הכוכבים של העיר.

איפה ישנים? כמו ביום 6.

מבצר אמבר. ג'ייפור, ראג'סטן

מבצר אמבר. ג’ייפור, ראג’סטן

הדפיסו את המידע או שמרו אותו במחשב או בטלפון החכם – ותהיו מעודכנים בכל עת ובכל מקום בעולם
אהבתם? שתפו
Go to Top